Uitwisseling medische gegevens – Huisartspraktijk Vromen – De Bilt
Huisartspraktijk Vromen
De beste zorg,
dicht bij huis

Welkom bij Huisartspraktijk Vromen

Ruim 20 jaar ben ik met veel passie en plezier huisarts in de gemeente De Bilt en Bilthoven. Graag neem ik de tijd voor uw vraag of klacht. Met persoonlijke aandacht voor alles wat met uw gezondheid en ziekte te maken heeft, zoek ik samen met u naar een oplossing. Lees hier meer

Uitwisseling medische gegevens

Uw toestemming voor het delen van medische gegevens

Uw verschillende zorgverleners houden elk een eigen medisch dossier van u bij. Dat geldt voor uw huisarts en ook voor uw apotheek en uw arts in het ziekenhuis. Soms is het goed dat zij informatie kunnen delen. Dan kan uw huisarts bijvoorbeeld zien welke medicijnen u op dat moment precies gebruikt.

Het delen van informatie kan alleen met uw toestemming. Alleen uw regionale huisartsenpost – waar u bij nood terecht kunt buiten kantooruren – kan ‘vanzelf’ een deel van het dossier van uw huisarts inzien.

Gezondheidscentrum De Bilt is aangesloten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Dit is een digitale verbinding tussen zorgverleners. Uw huisarts en uw apotheek kunnen dankzij het schakelpunt uw gegevens snel en veilig delen met een andere arts of apotheek. Deze andere arts of apotheek kan onder andere zien welke medicijnen u gebruikt en welke medicijn-allergieën bij u bekend zijn.

Vooraf toestemmen is verstandig

Soms is er haast bij in een dossier te kijken, bijvoorbeeld als u onverwacht in het ziekenhuis terecht komt. Daarom is het goed als u vooraf toestemming geeft. Dat hoeft maar één keer, maar wel voor elke zorgverlener apart. Dus apart voor uw huisarts en apart voor uw apotheek. En ook voor andere apotheken als u daar wel eens komt, zoals de ziekenhuisapotheek.

Als u toestemming heeft gegeven, kunnen als dat nodig is daartoe bevoegde personen -via een veilig Landelijk Schakelpunt- een deel van een dossier inzien. U leest er meer over in deze folder. Zorgverleners delen alleen de belangrijkste gegevens uit uw dossier. Om welke gegevens het precies gaat en meer informatie vindt u op de website www.volgjezorg.nl

Hoe geeft u toestemming

Voor het delen van uw medische gegeven als dat nodig is kunt u – per zorgverlener apart – op de volgende manieren toestemming geven:

Toestemming geven is verstandig, maar niet verplicht. U kunt uw toestemming op elk moment weer intrekken.