Veelgestelde vragen – Huisartspraktijk Vromen – De Bilt
Huisartspraktijk Vromen
De beste zorg,
dicht bij huis

Welkom bij Huisartspraktijk Vromen

Ruim 20 jaar ben ik met veel passie en plezier huisarts in de gemeente De Bilt en Bilthoven. Graag neem ik de tijd voor uw vraag of klacht. Met persoonlijke aandacht voor alles wat met uw gezondheid en ziekte te maken heeft, zoek ik samen met u naar een oplossing. Lees hier meer

Veelgestelde vragen

Mag een behandelend arts een geneeskundige verklaring afgeven ten behoeve van eigen patiënten?

De KNMG heeft als standpunt dat een behandelend arts geen verklaringen afgeeft over een eigen patiënt, waarbij hij/zij een oordeel geeft over de (medische) geschiktheid of ongeschiktheid van een patiënt om bepaalde dingen wel of niet te doen. Voorbeelden daarvan zijn: is iemand in staat te werken, een auto te besturen, naar school te gaan, goed voor de kinderen te zorgen, is terecht een geboekte reis geannuleerd of heeft iemand recht op een parkeervergunning of aangepaste woonruimte? Dergelijke verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. De onafhankelijke arts kan een eigen beoordeling maken van de situatie. Zonodig kan de onafhankelijke arts, met toestemming van de patiënt, extra informatie opvragen bij de behandelend arts(en).

Lees hier de toelichting op dit standpunt

Reizigersvaccinaties

In veel vakantielanden zijn de hygiënische omstandigheden anders dan bij ons en komen er voor ons onbekende ziektes voor. Dit geldt voor verre, tropische bestemmingen, maar bijvoorbeeld ook voor landen rond de Middellandse Zee, zoals Marokko en Turkije.

Op de website www.reisprik.nl kunt u alle informatie vinden over de reisvaccinaties, de tarieven, de vergoedingen van uw zorgverzekeraar en de manier waarop u een afspraak kunt maken.

Tijdens een reisadviesconsult bepalen we wat de risico’s zijn, afhankelijk van de bestemming, het soort reis en uw persoonlijke omstandigheden zoals zwangerschap of medicijngebruik. Op basis van deze informatie krijgt u een persoonlijk advies over vaccinaties, malariatabletten, maatregelen tegen diarree en muggenbeten en andere leefregels.

In verband met de tijd die een vaccinatie nodig heeft om in te werken, adviseren wij u tenminste 4 weken van tevoren een afspraak te maken. Maar ook voor een ‘last-minute’ reis kunnen wij u voorzien van nuttig advies en een vaccinatie.

Meer informatie over reizigersvaccinaties kunt u vinden op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersinformatie (LCR) waarmee het gezondheidscentrum samenwerkt: www.lcr.nl